• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Кифлички с маково семе и извара

Ingredients

За прибл. 16 бр.

За тестото:

200 мл прясно мляко
70 г меко масло
500 г брашно
½ кубче мая
75 г бяла кристална захар ЗАХИРА
100 г кисело мляко (или сметана)
1 щипка сол

За пълнежа с извара:

1 яйце
150 г извара
50 г маскарпоне
50 г пудра захар ЗАХИРА

За пълнежа с маково семе:

55 мл прясно мляко
40 г кафява захар ДЕМЕРАРА
100 г смляно маково семе
1 с. л. ром (по желание)
1 белтък за намазване
ЗАХИРА фин кристал за поръсване

Cooking

Загрей млякото и маслото за тестото с мая. (Сместа не трябва да е гореща!) Сложи брашното, натрошената мая, кафявата захар, киселото мляко и солта в купа. Добави  към сместа хладко мляко с масло и омеси добре с миксера за 5 минути. Покрий тестото и го остави да втаса на топло за 60 минути.

Отдели яйчения белтък настрана в малка купа. Разбъркай добре жълтъка, изварата, маскарпонето и пудрата захар.  Кипни млякото с кафявата захар, докато разбъркваш. Смеси първо с маковото семе, а след това - с рома.

Разточи тестото с точилка върху набрашнена повърхност. Разстели пълнежа от маково семе върху долната четвърт. Разстели изварата до него. Сгъни тестото и нарежи на ивици с дебелина около 1,5 см. Завий ги заедно в спирала и ги постави в тавичка върху хартия за печене.

Остави ги покрити за около 15 минути. Загрей фурната до 180° C отгоре и отдолу. Намажи кифличките с разбития яйчен белтък и печи около 20 минути. Като изстинат, поръси със захар.

Share or print this recipe

more recipes

Бързи макови коронки

Великденски зайчета

Шоколадова торта “Поле”

Buchteln - Austrian yeast buns

Кифлички с маково семе и извара

Охлювчета с боровинки и извара

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook, YouTube, Instagram and Pinterest and find out more

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".