• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Шоколадова торта “Поле”

Ingredients

За една дълбока тавичка:

6 яйца
250 г кристална захар ЗАХИРА
250 г масло
120 г шоколад
2 чаши еспресо
2 ч. л. ром
250 г брашно
1/2 пакетче бакпулвер

За глазурата и за украсата:

200 мл кафе или плодов чай
1 ч. л. ром
сладко от касис или малини
200 г готварски шоколад
250 мл бита сметана

За "морковите":

10-20 ягоди
1 ч. ч. бяла шоколадова глазура или кувертюра
оранжева боя (или смес от жълта и червена)

Cooking

Приготви еспресото и го остави да изстине. Разтопи маслото и шоколада в тенджера, като бъркаш непрекъснато. Разбий за 5-7 минути на пяна яйцата със захарта, добави към маслeно-шоколадовата смес и разбъркай. Сипи рома и еспресото и продължавай да бъркаш. Добави брашното и бакпулвера и разбъркай. Разстели сместа върху дълбока тавичка и печи на 170 ° C  с вентилатор за около 25 минути (пробвай дали е изпечено, като прободеш с клечка за зъби).

Набоди основата с вилица. Приготви кафе или чай, смеси с ром и полей основата, докато попие. (Не се притеснявай да не стане твърде течно, основата ще попие). Намажи отгоре със сладкото.

За шоколадовата глазура сложи шоколада и разбитата сметана в тенджера и разтопи на среден огън, като бъркаш непрекъснато. Разстели върху основата и остави да се втвърди.

За морковите, направени от ягоди, приготви глазура от бял шоколад според инструкциите на опаковката или разтопи кувертюра. Разбъркай боята за храна (най-добре оцветяват боите-гел). Вземи ягодите за листата и ги потопи в шоколад. Сложи върху хартия за печене и остави да изсъхне.

Съвет: Съхранявай ягодите в хладилника и ги извади непосредствено преди оцветяването.

Извади тавичката. Отрежи 2-3 см с нож открая, постави в купа и натроши. Постави ягодите върху шоколадовата торта. Сложи тортата в чиния и поръси с натрошените краища на тортата ("като пръст").

Съвет за Великден: украси шоколадовото поле със захарни цветя и шоколадови великденски яйца.

Share or print this recipe

more recipes

Чийзкейк с бял шоколад

Великденски мъфини

Великденска плитка

Шоколадова торта “Поле”

Великденски зайчета

Кифлички с маково семе и извара

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".