• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Великденски заек от бутер тесто

Ingredients

За тялото:

3 рулца бутер тесто
кристална захар ЗАХИРА за поръсване

За крема:

500 г извара
300 г маскарпоне
150 г заквасена сметана
200 г пудра захар ЗАХИРА
прибл. 6 с. л. боровинки (размразени)

За украсата:

различни сладки неща като шоколадови или марципанови яйца
бяла кристална захар ЗАХИРА (за поръсване)
цветя
боровинки

Cooking

Извади бутер тестото от хладилника 20 минути предварително, за да не се счупи при разточване. Загрей фурната до 200° C отгоре и отдолу. Разточи бутер тестото. Нарисувай силуета на великденско зайче на лист А4 и го изрежи. Постави шаблона върху бутер тестото и го изрежи с остър нож. Поръси със захар и печи в предварително загрятата фурна в продължение на 7 минути. Извади, покрий с фолио и печи още 7-10 минути до златисто-кафяво. (така бутер тестото не бухва твърде много). Остави да изстине.

Повтори с другите две ролки от бутер тесто. Остави трите части да изстинат напълно.

Съвет: От остатъка от тестото може да изрежеш още форми, примерно сърчица, които също да се изпекат.

За крема отгоре смеси изварата, маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар и добави боровинките. Напълни крема в сладкарски пош със среден размер отвор или накрайник със звезда.

Постави първото зайче върху чиния и нанеси крема. Постави втория заек върху крема и отново намажи. Сложи последния заек най-отгоре, нанеси крем и украси.

За украса могат да се използват различни сладки неща като шоколадови яйца, яйца от марципан, поръсване със захар, но също така и цветя, целувки или плодове.

Share or print this recipe

more recipes

Великденски зайчета

Охлювчета с боровинки и извара

Buchteln - Austrian yeast buns

Шоколадова торта “Поле”

Кифлички с маково семе и извара

Dumplings filled with Plum-Jam

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".