• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Ванилови звездички с белтъчна глазура

Съставки

За тестото:

  • 300 г обикновено брашно
  • 200 г масло студено
  • 100 г Захира пудра захар
  • 1 чаена лъжичка ванилова захар
  • 1 яйце
  • 1 щипка сол

За глазурата:

  • 1 яйчен белтък
  • 200 г виена пудра захар
  • 1 ч.л. лимонов сок (или 1-2 ч.л. повече, ако е необходимо)
  • Хранителни оцветители

Приготвяне

В купа се слагат брашното, пудрата захар и ваниловата захар. Бързо нарежете студеното масло на малки парченца и го добавете. Добавете яйце и сол. Омесете всички съставки бързо на гладко тесто. Увийте в стреч фолио и приберете в хладилника за около 30 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса горна и долна топлина. Застелете тава с хартия за печене. Поръсете леко работната повърхност с брашно, разточете тестото с помощта на валяк и изрежете бисквитки.

Поставете белтъците в купа и разбъркайте. Постепенно добавете пудрата захар и лимоновия сок. Разбъркайте около 10 минути. Сместа трябва да е вискозна и да тече бавно надолу по пръчиците за смесване. Ако сместа е твърде гъста, добавете капка по капка лимонов сок. Изсипете белтъчна глазура в купа. Поставете хранителния оцветител върху клечка за зъби. Разпределете точки в белтъчната глазура и използвайте клечката за зъби, за да начертаете линии през белтъчната глазура, за да създадете мрамор.

Потопете равномерно едната страна на охладените сладки в мраморната белтъчна глазура. Избършете излишната белтъчна глазура отстрани с пръсти. Оставете да изсъхне.

Video

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

манго Рула

Шоколадови кантучини

Компот от ябълки на тиган с канелен крем

Бърза рецепта за джинджифилови сладки

БИСКВИТКИ С МАКОВО СЕМЕ И ЖЕЛЕ ОТ ГРЕЙПФРУТ

Шоколадов салам

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".