• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Торта от спелта и извара с трохи

Съставки

За ронливото маслено тесто от спелта

  •  300 гр. брашно от спелта
  • 180 гр. краве масло
  •  90 гр. Захира Пудра Захар
  • 1 щипка сол
  •  1 яйце

Крем от извара

  • 100 гр. краве масло на стайна температура
  • 150 гр. Захира Фин Кристал
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 750 гр. извара
  • 1 лимон (кора)
  •  3 яйца
  • 50 гр. нишесте
  • 1 щипка сол
  • 100 гр. плодове по желание

За трохите

  • 60 гр. краве масло
  •  80 гр. брашно от спелта
  •  1 щипка сол
  •  0,5 пакетче ванилова захар
  • 75 гр. Захира Фин Кристал
  • Пудра захар за поръсване

Приготвяне

За ронливото маслено тесто сложете брашното и пудрата захар в купа.

Нарежете бързо студеното краве масло на малки парченца с нож и ги добавете. Добавете яйцето и солта и омесете всички съставки в тесто. 4. Веднага след като стане гладко, увийте го в прозрачно фолио и го оставете в хладилника за около 30 минути.

За крема с извара разбийте кравето масло с фината кристална захар и ваниловата захар на пяна. Добавете кора от лимона, изварата и яйцата. Разбъркайте добре заедно. Накрая добавете нишестето, като го минете през сито и разбъркайте. Измийте плодовете, отцедете добре и ги разрежете наполовина, ако е необходимо. Смесете плодовете с 1 супена лъжица брашно от спелта.

За трохите разтопете кравето масло и го оставете да се охлади. Бързо омесете охладеното масло с брашното, солта, ваниловата и фината кристална захар, за да оформите трохи. Поставете трохите в хладилника.

Загрейте фурната до 180 градуса отгоре и отдолу. Намажете с масло форма с подвижно дъно. Разточете ронливото маслено тесто върху набрашнена работна повърхност. Поставете в приготвения съд и натиснете силно както отдолу, така и от ръба. Отрежете излишното на ръба и оформете хубав завършек с ръцете си.

Разпределете крема с извара равномерно върху полученото тесто от спелта и поръсете с подготвените плодове и поръсете с трохите. Печете тортата от спелта в предварително загрята фурна за около 40 минути. След това я извадете от фурната и я оставете да се охлади напълно.

Внимателно прокарайте кръгъл нож по ръба на формата, докато се охлажда, за да може лесно да се разхлаби по-късно. Премахнете ръба на формата и поръсете тортата със спелта с пудра захар.

Съвет: Други плодове и дребни плодове също могат да се използват за тортата със спелта, в зависимост от сезона, както и консервирани плодове като напр. половинки праскови.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Кифлички с маково семе и ванилия

Безглутенова торта с манго и кокос

Лятна Павлова

mit Erdbeerragout

манго Рула

Тарталети с лешников крем и кафява захар Захира

Палачинки с извара и грис

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".