• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Тирамису Тако

Съставки

за 12 броя

За тесто

  • 200 г брашно
  • 120 г вода
  • 2 супени лъжици олио
  • 2 чаени лъжички какао за печене

За пълнеж

  • 1 студено кафе еспресо
  • 200 г разбита сметана
  • 200 г маскарпоне
  • 80 г захира захар пудра

 

Също и

  • 1 форма за мъфини
  • Какао за печене за поръсване

Приготвяне

За да приготвим тестото, всички съставки ги слагаме в купа и ги омесваме за около 10 минути за да получим твърдо и гладко тесто.

Загряваме фурната до 200°.  Оформяме тестото на топки върху набрашнената работна повърхност, покриваме ги и ги оставяме да починат за около 15 минути.

Разтегляме ги до дебелина около 5 мм или малко по-тънко и изрязваме кръгове с дължина около 10 см с кръгла формичка за сладкиши. Обръщаме формите за мъфини с дъното нагоре и поставяме изрязаните кръгове тесто, леко сгънати между обърнатите формички.

Изпичаме мидите за тако в предварително загрята фурна, докато станат хрупкави за около 15-20 минути, след което ги оставяме да се охладят.

За пълнежа поставяме всички съставки в купа и ги разбиваме на средна скорост до образуване на твърди връхчета. Не прекаляваме с разбъркването и не разбъркваме прекалено енергично, защото сместа може да стане маслена.

Сипваме крема в сладкарска торбичка с декоративен накрайник във формата на звезда, и непосредствено преди сервиране го разпределяме равномерно върху черупките на тако. Поръсваме с какао на прах и веднага хапваме.

 

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Сладкиш с ядки

Шоколадова фунийка

с корона от пуканки с карамел и лешници

Охлювчета с боровинки и извара

Торта „Бананов сплит“

Тарт с лимон и мента

Чийзкейк с боровинки

Бабка

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".