• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Тарталети с лешников крем и кафява захар Захира

Съставки

ЗА ТАРТАЛЕТИТЕ

  • 300 гр типово брашно
  • 220 гр масло
  • 2 бр яйца
  • 100 гр лешници
  • 150 гр кафява захар Захира
  • ¼ ч.л. сол

ЗА КРЕМА

  • 3 бр банани
  • 120 гр лешници
  • 50 гр кафява захар Захира
  • 15 гр какао

Приготвяне

В купата на кухненския робот или блендер сипете кафявата захар Захира и ядките и блендирайте до хомогенност. След което прехвърлете получената конистенция в купа, към тях добавете солта и брашното и разбъркайте много добре. В отделна купа разбийте мекото масло на пухкав крем. Към него добавете яйцето, разбийте отново и прехвърлете в купата със сухите съставки. Разбъркайте добре с бъркалка, след което доомесете тестото на ръка. Увийте в домакинско фолио и го оставете в хладилника за 1 час.

След което го извадите, разопаковайте и разточете върху набрашнен плот на тънка кора и от нея с помощта на чаша изрежете кръгове с големина малко по-голяма от формичките ви за тарталети. Отстранете излишното тесто, отделете кръгчетата от плота, поставете ги във формичките за тарталети и притиснете добре с пръсти, така че тестото да се разпредели равномерно във формичките. След което подредете в тава и печете в предварително загрята на 180 гр фурна до златист загар 10-15 мин. Когато станат готови ги извадете да се охладят и през това време пригответе крема като сипете кафявата захар Захира. В купата на кухненския робот или блендер прибавете ядките и блендирайте до хомогенност. След което прехвърлете ядките и захарта в купа, начупете бананите и пасирайте с пасатор до хомогенност. Прибавете какаото и разбъркайте на ръка до пълното му усвояване. Щом крема е готов, а кошничките изстинали ги извадете от формите и ги напълнете с лешниковия крем. Украсете по желание и сервирайте.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Палачинки на влюбените

Кифлички с маково семе и извара

Орехови бисквити с кафе и ганаш

Тирамису Тако

Маслени бисквитки

веганска шоколадово-крушова торта

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".