• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Спекулаций

Съставки

  • 500гр брашно
  • 250 г виенска кафява захар
  • 200 г масло (студено)
  • 2 яйца
  • 1 опаковка ванилова захар
  • ¾ опаковка бакпулвер
  • 6 ч. л. канела
  • 2 супени лъжици кардамон на прах
  • ½ чаена лъжичка карамфил на прах
  • 1 чаена лъжичка смлян джинджифил
  • ½ ч. л. смляно индийско орехче
  • (Алтернатива: 7-8 ч.л. подправка speculaas)

Приготвяне

Приготвяне с кухненския робот: Поставете всички съставки с изключение на маслото в купата на кухненския робот. Нарежете маслото на малки парченца, поставете го върху съставките и разбъркайте добре с K-chop, докато се оформи твърдо тесто.

Приготвяне без кухненски робот: В купа се смесват брашното, кафявата захар, ваниловата захар и подправките. Маслото се нарязва на ситно и се разпределя върху съставките. Разтрийте сместа между пръстите си, докато тестото придобие пясъчна консистенция. Добавете яйцата и бързо омесете с останалите продукти до гладкост.

Увийте тестото в стреч фолио и охладете за поне 4 часа. Най-добре е да обработите тестото само на следващия ден, за да могат подправките да попият.

Загрейте фурната до 180 °C горещ въздух. Поставете хартия за печене върху два листа за печене.

Разточете тестото върху набрашнена работна повърхност с дебелина около 4 мм. Изрязва се тесто с различни мотиви (щампи с коледни мотиви или с валяк). За да използвате спекулусите като висулка за коледната елха, не забравяйте да направите дупка в изрязаната бисквитка с дървена клечка преди печене.

В зависимост от големината се пекат около 10-13 минути.

Съвет: ако останат бисквитки, можете да ги използвате за десерта с извара спекулос или за мазане спекулос, който също е идеален коледен подарък

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Захира Захар коледен кейк

с бадеми и червени боровинки с бял шоколадов крем

Ванилови звездички с белтъчна глазура

Бисквити с макадамия

Крем Spekulatius

Марципанов чийзкейк „спекулациус“ с червени боровинки

Макови бисквити с мармалад

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".