• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Смокинова горчица

Съставки

  • 1 кг пресни смокини
  • 25 мл бяло вино (например Шардоне)
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 200 мл нефилтриран пресен ябълков сок
  • 50 г синапено семе
  • 500 г желираща захира захар 2:1
  • 1 малка люта чушка
  • 1 супена лъжица дижонска горчица

 

Приготвяне

Измиваме смокините, отстраняваме дръжките и ги нарязваме. В тенджера поставяме смокините, бялото вино, лимоновия сок и ябълковия сок, и ги оставяме да заврят, като разбъркваме. Отстраняваме ги от огъня и ги пасираме с ръчен пасатор. Оставяме ги да се охладят.

В тиган с незалепващо покритие запичаме без мазнина синапеното семе до  зачервяване. Счукваме две трети от семето в хаванче. Разрязваме лютивата чушка по дължина, отстраняваме семената и я нарязваме на малки парченца. Добавяме желиращата захар, парченцата люта чушка и дижонската горчица към смокиновата смес, оставяме ги да заврят, като ги разбъркваме, и ги оставяме да къкрят за 4 минути.

Накрая добавяме и разбъркваме счуканото и цялото синапено семе. Докато горчицата е още гореща, я изсипваме в малки стерилизирани бурканчета и плътно ги затваряме.

Съвети:

  • Смокиновата горчица чудесно се съчетава с плата със сирене и сирене на скара.
  • Смокиновата горчица може да се съхранява за година, ако се държи на студено и тъмно място. Отворените бурканчета да се съхраняват в хладилника и в кратък срок да се консумират.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Конфитюр от ягоди с ревен

КОНФИТЮР ОТ КАЙСИИ СЪС ЗАХАР ЗАХИРА

Сладко от ягоди и джин

Мармалад с ябълков пунш

Сладко от ревен и лимон

Конфитюр от праскови и къпини

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".