• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Сладкиш с греяно вино

Съставки

за тесто (за около 35-40 броя)

  • 380 г брашно
  • 250 г студено краве масло (начупено на парчета)
  • 125 г захира захар пудра
  • 1 яйчен жълтък (размер М)
  • Кора на 1 необработен портокал
  • 1 щипка канела

за желе от греяно вино

  • 250 мл червено вино
  • 80 мл прясно изцеден портокалов сок и кора от необработен портокал (около 1-2 портокала)
  • 190 г захира захар желираща 2:1
  • 20 мл ром
  • 1 пръчка канела или ½ чаена лъжичка канела
  • ½ чаена лъжичка смлян карамфил
  • 1 шушулка ванилия или 1 пакетче ванилова захар

Забележка: Вместо отделните подправки може да се ползват и 1-2 супени лъжици готова подправка за греяно вино.

Приготвяне

Поставяме всички съставки за тесто в една купа и омесваме гладко тесто с куките за тесто на ръчния миксер, или с кухненския робот.

Поставяме тестото върху набрашнена работна повърхност, с ръце го оформяме на топка, покриваме го, и го оставяме да почине в хладилника за около 45 минути.

Поставяме съставките за желето от греяно вино в малка тенджерка и ги смесваме с желираща захар.

Поставяме сместа да заври и от време на  време като я бъркаме, я варим 4 минути.

Прекарваме все още горещото и течно желе от греяно вино през сито и го изсипваме в купа. Оставяме желето да изстине до стайна температура и да се стегне.

Загряваме предварително фурната на 180°C горно/долно печене и поставяме хартия за печене в 1-2 тави.

Разделяме тестото на порции по 10 г и оформяме топчета с набрашнени ръце.

Поставяме топчетата на разстояние едно от друго в подготвената тава за печене и с дръжката на дървена лъжица правим малка вдлъбнатина в центъра на топчетата.

Изпичаме топчетата в предварително загрята фурна за около 15-18 минути, но да не станат прекалено тъмни, и ги оставяме напълно да изстинат.

Разбъркваме желето от греяно вино с рома до гладка смес и го сипваме в торбичка за шприцоване или в торбичка за фризер.

Отрязваме върха на торбичката и сипваме от желето от греяно вино във вдлъбнатините на топчетата.

Изчакваме желето добре да се втвърди и до сервирането им ги съхраняваме в кутия за бисквити. Така те се запазват свежи в продължение на поне 3-4 седмици.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Плодова торта

Карамелени сърчица

Лятна Павлова

mit Erdbeerragout

Бананов хляб

Шоколадови бисквити

Компот от ябълки на тиган с канелен крем

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".