• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Шоколадово-портокалов тарт

Съставки

за ронливото маслено тесто с портокал

  • 270 г брашно
  • 180 г студено масло (нарязано на парчета)
  • 90 г захира захар пудра
  • 1 щипка сол
  • настъргана кора от 2 малки нетретирани портокала или един голям нетретиран портокал
  • 1 яйчен жълтък (размер M)

за шоколадово-портокаловия пълнеж

  • 120 г масло
  • 150 г натурален шоколад
  • 90 г захира захар пудра
  • 3 яйца (размер M) и останалия белтък от ронливото маслено тесто
  • 1 щипка сол
  • 1 пакетче шоколадов пудинг на прах
  • сок от 2 малки портокала или 1 голям портокал
  • 60 мл ром
  • 25 с.л. какао за десерти
  • 1 с. л. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер

Приготвяне

Поставете всички продукти за ронливото маслено тесто в купа и размесете с куката за месене на кухненски робот или ръчен миксер до гладко тесто.

Поставете тестото върху поръсен с брашно работен плот, оформете с ръце топка и оставете покрито за около 45 минути да почине в хладилника.

Разточете ронливото маслено тесто върху поръсен с брашно работен плот на дебелина около 5 mm и натиснете във форма за тарт с диаметър около 25-26 cm.

За пълнежа поставете маслото с шоколада в малка тенджерка, разтопете на ниска температура и оставете малко да се охлади.

Разбийте яйцата с Wiener Staubzucker и солта за около 3-5 минути на пяна.

Разбъркайте сока от портокал с рома, пудинга на прах, брашното, какаото за десерти и бакпулвера без топчета.

Бавно размесете масата за пудинг и след това сместа от шоколад и масло в яйчната маса.

Напълнете много течния шоколадово-портокалов пълнеж в подготвената форма за тарт и печете в предварително загрята фурна в долната една трета около 25-30 минути.

Оставете щоколадово-портокаловия тарт да изстине напълно и опитайте.

Съвет: Ако остане от ронливото маслено тесто, то може да се разточи и да се изрежат вкусни портокалови сладки с различни формички и да се изпекат на температура 180°C отгоре/отдолу за около 10-12 минути.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Крем Spekulatius

Плодова торта

Веган барчета

Чийзкейк с бял шоколад

Кнедли с пълнеж от сливи

Великденски зайчета

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".