• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Шоколадови копчета

Съставки

За тестото 

300 г фино бяло брашно
50 г настъргани орехи
50 г какао на прах
100 г кристална захар ЗАХИРА
1 пакетче ванилия
250 г масло
1 яйце

За поръсване

начупен шам-фъстък
настъргани лешници
златен прах

Приготвяне

Смеси брашното, орехите, какаото, захарта и ванилията. Добави нарязаното на кубчета масло и яйцето.

Омеси до гладко тесто. Увий в домакинско фолио и остави в хладилник за най-малко 1 час. Загрей фурната отгоре и отдолу.

Оформи тестото на малки топчета, постави върху лист хартия за печене и поръси 1/3 от топчетата с шам-фъстък и 1/3 - с лешници. Останалата трета ще бъде украсена след това.

Печи в предварително загрятата фурна на средно положение за около 18 минути (в зависимост от размера на топчетата). Остави да изстине и поръси останалите топчета със златен прах.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Фокача с череши и кайсии поръсена

с трохи

Торта с извара и маскарпоне

бъз и листенца от роза

Мъфин с ягодов чийзкейк

Шоколадови бисквити

Мини кроасанчета с ядки

Горещи шоколадови охлюви

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".