• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Шоколадова звездна коледна елха

Съставки

  • 250 г черен шоколад
    6 яйца
    250 г масло
    250 г кафява захар Захира
    150 г пшенично брашно гладко
    2 белтъка
    250 г пудра захар

 

Приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня.

Разделете жълтъците от белтъците.

Разбийте белтъците до твърд сняг. Смесете заедно мекото масло, кафявата захар и жълтъците до кремообразно състояние. Разбъркайте течен топъл шоколад в сместа масло-захар-яйчен жълтък. Добавете брашното към разбития белтък.

Загрейте фурната до 180 ° отгоре и отдолу. Разпределете сместа върху тава, застлана с хартия за печене, и печете около 20 минути. Направете тест с клечка. Оставете сместа да се охлади, изрежете звездите, подредете ги една до друга, украсете ги с глазура, а на върховете сложете перли. Оставете глазурата да изсъхне и подредете една върху друга.

СЪВЕТ: Останалата част от тестото може да се използва за сладкиши.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Торта с поръска

Шоколадови кантучини

Кайсиев сладкиш с извара

Веган барчета

Линцер торта

Шоколадови копчета

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".