• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Новогодишни фойерверки: Парти ракети

Съставки

Време за подготовка: 30 минути
Порции: приблизително 25 броя

За тестото:

  • 300 г универсално брашно
  • 200 г студено масло
  • 100 г захира захар пудра
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. ванилова захар
  • 1 щипка сол

За пълнежа с шампанско и крем сирене:

  • 80 г крем сирене
  • 1 с.л. захира захар пудра
  • 2 с.л. шампанско или просеко

За декорация:

  • 70 г бял шоколад кувертюр
  • 70 г млечен шоколад кувертюр
  • Захарни перли/звезди

Допълнително:

  • Златни хартиени чашки за мъфини/пралини
  • Златна подаръчна панделка

Приготвяне

Приготвяне на тестото:

Сложете брашното и пудрата захар в купа за смесване.

Нарежете студеното масло на малки парчета и го добавете в купата.

Добавете яйцето и солта, след което омесите всички съставки до получаване на гладко тесто.

Увийте тестото в пластмасово фолио и го охладете в хладилник за около 30 минути.

Формоване и печене:

Загрейте фурната до 180°C (горен и долен нагревател). Поставете хартия за печене в тавата, като се уверите, че тя покрива дъното и стените на тавата, за да предотвратите залепване. 

Леко поръсете работната повърхност с брашно. Разточете тестото до дебелина около 0,5 см.

Изрежете форми на ракети от тестото, използвайки остър нож.

Внимателно вкарайте дървени шишчета до средата на половината от формите на ракети.

Печете ракетите в предварително загрятата фурна за 8 минути. Времето за печене може да варира в зависимост от дебелината на тестото, за по-точни резултати. Оставете ги да се охладят напълно на стайна температура.

Приготвяне на пълнежа:

Смесете крем сиренето, пудрата захар и шампанското (или просекото), докато сместа стане гладка. Охладете я за 30 минути.

Сглобяване и декорация:

Намажете малко от пълнежа с шампанско и крем сирене върху ракетите с шишчета, след което притиснете втора част на ракетата без шишче отгоре. Притиснете здраво, за да се закрепи.

Охладете ракетите в хладилника за 10 минути.

Разтопете белия и млечния шоколад на водна баня или в микровълнова, докато станат гладки.

Потопете върховете на ракетите в разтопения шоколад.

По желание полейте с шоколад телата на ракетите или покрийте долните части и декорирайте със захарни перли или звезди, докато шоколадът е все още мек.

Поставете златни хартиени чашки върху шишчетата, като се уверите, че са добре закрепени и не се плъзгат свободно.

Прикрепете златна подаръчна панделка към шишчетата и навийте краищата с ножица, за да получите завити краища.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Торта с поръска

Шоколадова кайсиева трошена торта

Тарталети с лешников крем и кафява захар Захира

Малки кексчета лебкухен

Карнавална торта - шоколадова торта с пъстри целувки

Ябълково-бадемова торта

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".