• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Мармалад от печени ябълки с бадеми

Съставки

За 5 бурканчета по 195 мл

  • 750 гр. ябълки (за предпочитане кисели)
  • 250 мл неподсладен ябълков сок
  • 1 кг. Захира желираща захар за конфитюри
  • 30 гр. кафява захар
  • 1 био лимон
  • 2 кори от канела
  •  3 бр. звездовиден анасон
  • 1 шушулка ванилия
  • 20 гр. суров марципан (по желание)
  • 70 гр. бадеми (нарязани или настъргани)
  • 1 cl ром (по желание)

Приготвяне

Измийте, обелете и изчистете сърцевината на ябълките и нарежете на малки парченца. Полейте със сока на един лимон. Карамелизирайте кафявата захар в тенджера. Деглазирайте с ябълковия сок. Добавете парченцата ябълка, кората от канела и анасона. Разрежете ваниловите шушулки, изстържете сърцевината и добавете в тенджерата. Оставете да къкри на умерен огън, докато парчетата ябълка омекнат (около 10 минути).

Междувременно препечете бадемите в незалепващ тиган до златисто кафяво и оставете настрана. Нарежете марципана на дребно.

Добавете марципана и желиращата захар към ябълките, разбъркайте и оставете конфитюра от печени ябълки да къкри за 4 минути. Отстранете кората от канела и анасон. Добавете рома и препечените бадеми. След това изсипете горещо в подготвените, чисти бурканчета.

Съвет: не добавяйте ром за безалкохолната версия на сладкото. Сладкото от печени ябълки ще се запази една година, ако се съхранява на хладно и тъмно място. Съхранявайте отворените бурканчета в хладилника и ги използвайте възможно най-скоро.

Video

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Конфитюр с праскови и лавандула

Конфитюр от праскови и къпини

Чътни от нектарини с розмарин

Конфитюр от малина с бял шоколад

КОНФИТЮР ОТ КАЙСИИ СЪС ЗАХАР ЗАХИРА

Конфитюр Pina Colada

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".