• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Марципанов чийзкейк „спекулациус“ с червени боровинки

Съставки

за блата „спекулациус“

  • 300 г бисквити „спекулациус“
  • 85 г масло

за пълнежа от марципан и чийзкейк

  • 200 г марципан
  • 4 яйца (размер M)
  • 125 г захира захар  кристал
  • 1 ч.л. подправка „спекулациус“
  • малко смляна ванилия или 1 пакетче бурбонска ванилова захар
  • 750 г обезмаслена извара
  • 150 г заквасена сметана
  • 100 г крема сирене
  • 1 малка чашка ром

за топинга:

  • 200 г мармалад от червени боровинки
  • 1 малка чашка ром

Приготвяне

Сложете бисквитите „спекулациус“ в плик за замразяване и с точилка ги разтрошете на дребно.

Разтопете маслото и го размесете с трохите „спекулациус“, докато не се образува песъчлива маса.

Изсипете получената маса „спекулациус“ във форма за печене с диаметър около 22 – 24 cm, уплътнете я с натискане към дъното и я оставете да престои така за кратко.

Загрейте предварително фурната отгоре и отдолу до 165°C.

Настържете марципана на ситно и го разбийте с яйцата и с виенската кристална захар Bio така, че да се получи равномерна пухкава смес без бучки.

Добавете обезмаслената извара, заквасената сметана, крема сиренето и подправките, като разбърквате на най-ниската степен на миксера.

Разпределете равномерно сместа върху подготвения блат и сложете чийзкейка в предварително загрята фурна на най-долната решетка да се пече около 60 минути до златистожълто. Оставете го след това да изстива бавно на отворена врата на фурната.

Изсипете мармалада от червени боровинки с рома в малка тенджерка и го загрейте за кратко на средно висока температура.

Разпределете топинга от червени боровинки върху охладения чийзкейк и вече можете да му се насладите.

 

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Бисквити с ядки

Орехови бисквити с кафе и ганаш

Компот от ябълки на тиган с канелен крем

Бърза рецепта за джинджифилови сладки

Сладкиш с греяно вино

Шоколадови копчета

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".