• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Карнавална торта - шоколадова торта с пъстри целувки

Съставки

за целувките

  • 2 яйчни белтъка
  • 1 щипка сол
  • 110 г захира захар фин кристал

за тестото

  • 7 яйца
  • 280 г захира захар фин кристал
  • 150 милилитър неутрална мазнина
  • 150 милилитър вода
  • 280 г пресято брашно
  • 25 г какао за сладкиши
  • 1 пакетче бакпулвер

за Парижкия крем

  • 400 милилитър бита сметана
  • 400 г кувертюр (черен шоколад)

освен това

  • 2 форми за торта (⌀ 22 cm)
  • мармалад от кайсии
  • оцветители за храни (гел бои)
  • пош за еднократна употреба
  • пъстри захарни пръчици за поръсване

Приготвяне

От предишния ден могат да се приготвят: блатовете за торта, Парижкият крем, целувките

Приготвяне на целувките

Загрейте фурната предварително на 100 °C отгоре/отдолу. Застелете тава за печене с хартия за печене. Разбийте белтъците (чисто отделени) в немазна и чиста купа със сол на твърд сняг. Щом белтъците станат на пяна, бавно добавете захарта. Бийте, докато захарта се разтвори и снегът от белтъците добие гланц. Важното е снегът от белтъците да се задържа на телта за разбиване.

Подгответе пош за еднократна употреба, отрежете връхчето. Потопете чиста четчица или дълги дървени пръчици в гел боите и от всеки цвят направете по една черта от долу нагоре. 5-6 цвята/черти са оптимални. Внимавайте чертите да не се допират или пошът да не се смачка. Напълнете снега от белтъците и шприцвайте върху тавата за печене, застлана с хартия за печене. Оставете целувките да съхнат 2-3 часа в предварително загрятата фурна.

Изключете фурната, оставете целувките още 1-2 ч в печката. Оставете да изстинат през нощта.

Изпичане на блатовете за торта

Загрейте фурната на 180 °C с вентилатор и покрийте дъната на формите за торта с хартия за печене.

Разбийте яйцата и био кристалната захар няколко минути на пяна, бавно добавете мазнина и вода, като разбърквате. Смесете брашното с бакпулвера и разбъркайте в тестото. Напълнете тестото до половината във формите за торта и печете около 35-40 минути (проверка с пръчица!!). Оставете да изстине във формите. При освобождаването от формите за торта прокарайте нож по обиколката на формите.

Приготвяне на Парижкия крем

За Парижкия крем начупете шоколад на малки парченца. Сложете битата сметана в тенджера да заври. Махнете тенджерата от котлона и добавете парченцата шоколад. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и се образува кремообразна маса. Оставете масата да се охлади (мин. 4 часа, по-добре през нощта).

На следващия ден можете да завършите тортата:

Преместете Парижкия крем в купа и енергично разбийте с миксера, докато се образува твърд крем.

Разрежете двата блата за торта хоризонтално и напълнете крема в пош. Поставете най-долния блат върху въртяща се поставка за торта и намажете дебело с мармалад от кайсии. Върху него разпределете Парижкия крем с поша и загладете.

Върху него поставете блат за торта, намажете с мармалад (тук не добавяйте отгоре крем). Блат за торта, мармалад, крем, последен блат за торта. Сега намажете с крема първо горната част, едва след това отстрани. Загладете с шпатула.

Декорирайте долния ръб със захарни пръчици. Разпределете целувките върху тортата. Оставете на хладно място.

Указание: неизбежно е целувките да поемат влага от тортата - в един момент те вече не са така хрупкави. Но въпреки това те не се разкашкват и не пускат боя върху тортата.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Крем Spekulatius

Шоколадова Торта с дупки с Манго

Пудингови сърца с тесто от извара

Великденска плитка

Тирамису с ревен и френско грозде

Пръчици със сладко от касис

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".