• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Фина торта с мак и извара

Съставки

за форма за торта с диаметър 22 см

За основа на тортата:

  • 80 г разтопено масло
  • 150 г пълнозърнести маслени бисквити
  • 60 г захира захар пудра
  • ½ чаена лъжица канела

За крема с извара:

  • 250 г полумаслена извара
  • 250 г обезмаслена извара
  • 265 г крема сирене
  • 200 г захира захар пудра
  • 4 яйца
  • 100 мл разбита сметана
  • 2 супени лъжици крем на прах ванилия
  • 2 супени лъжици смлян мак

За глазура:

  • 250 г заквасена сметана
  • 30 г захира захар пудра

​За украса:

  • Нар, смокини, листа от мента, стръкчета розмарин

Приготвяне

Загряваме фурната на 170 °C с вентилатор. Поставяме във фурната топлоустойчива форма, пълна с вода (до която по-късно поставяме формата за торта).

Разтопяваме кравето масло за блата на тортата. Натрошаваме маслените бисквити с електрически кухненски робот или ги поставяме в найлонова торбичка и ги натрошаваме с точилка. Объркваме ги добре с разтопеното масло, захарта и канелата в купа. Изсипваме сместа във формата за торта и я натискаме, за да се получи твърда основа за торта.

За крема от извара разбъркваме за кратко изварата и крема сиренето със захарта. Добавяме едно по едно яйцата. Разбиваме разбитата сметана с ваниловия пудинг на прах на кремообразна пяна и ги изсипваме в сместа с извара.

Изсипваме крема във формата. Добавяме две супени лъжици мак към сместа от извара и с една лъжица разбъркваме по на едро в горния слой, който го приглаждаме.

Печем блата около 45 минути, изваждаме от фурната и оставяме да се охлади за 10 минути. Не изключваме фурната!

Разбъркваме заквасената сметана и захарта до гладка смес и внимателно я разпределяме върху топлата извара и крема с мак. Печем още 10 минути, след това оставяме да се охлади в изключената, отворена фурна за около час и след това я поставяме в хладилника поне 4 часа.

Преди да сервираме, украсяваме с пресни смокини, нар, листа от мента и стръкчета розмарин.

 

Забележка: Благодарение на парата на повърхността няма да се появят цепнатини.

 

Съвет: Поднасяме тортата с мак и с извара със задушени сливи!

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Мини ябълков щрудел на шишчета

Компот от ябълки на тиган с канелен крем

Сладкиш с печени ябълки и пудра захар Захира

Крапферл с нуга и ядки

Линцер торта

Тарт с лимон и мента

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".