• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Елха от бриош

Съставки

За тестото:

  • 210 мл мляко
  • 10 г сол
  • 1 пакетче ванилова захар
  • Кора от половин лимон
  • 2 жълтъка
  • 50 г захар Захира
  • 30 г мая
  • 500 г пшенично брашно 
  • 90 г масло
  • Брашно за поръсване

За завършек:

  • 1 яйце
  • 3 супени лъжици захар

Приготвяне

Стоплете млякото до 30 ° C. Смесете 100 мл от млякото със сол, ванилова захар, лимонова кора, яйчен жълтък и 30 г захар Захира. Натрошете маята и при разбъркване разтворете в останалото мляко. Пресейте брашното и го смесете с останалата захар и двете млечни смеси, за да образувате гладко тесто. Постепенно добавете мекото, ситно нарязано масло и замесете.

Оформете тестото на топка, поръсете с брашно, покрийте с кърпа и оставете да втаса за около 40 минути. Покрийте тава с хартия за печене. Нарежете тестото на парчета по около 20 г всяко. Оформете всяко парче на топка и започнете подреждането в коледно дърво. Долният ред се състои от 3 единични топки, последният –  от 1. Покрийте с кърпа и оставете да втаса за около 30 минути. Намажете с яйце и поръсете с кристална захар. Печете при приблизително 180 ° C за 35 минути.

Съвет: Вместо малките елхи, можете да оформите и големи. За да направите това, просто увеличете размера на топката до 35 г

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Ябълково-бадемова торта

Бишкоти с лимон и бадеми

Късметлийски прасенца

Бърза шапка за вещица с ябълков пълнеж

Мини кроасанчета с ядки

Торта на дупки с кафе и карамел

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".