• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Бърза шапка за вещица с ябълков пълнеж

Съставки

за около 5-6 големи шапки на вещица

  • 1 пакет маслено бутер тесто с мая
  • 1 ябълка
  • 40 г захира захар кафява тръстикова захар
  • ½ чаена лъжичка канела
  •  
  • Вариация: пръчици за сладкиши Микадо за метла на вещицата

Приготвяне

Смесваме захарта и канелата в една купа.

Нарязваме ябълката на четвъртини, отстраняваме сърцевината, обелваме я, и я режим на малки парчета. Поставяме ги в купа и добре ги разбъркваме с около половината от сместа от захар и канела.

Загряваме предварително фурната на 180 °C, с горно/долно печене, застиламе една тава с хартия за печене. Изваждаме тестото от хладилника и веднага го използваме. Работим бързо, защото в противен случай тестото ще залепне на хартията за печене.

Разточваме тестото и го нарязваме на около 5-6 триъгълника.

Поставяме ябълките с канела и захар в широкия край на тестото, сгъваме ги и притискаме страните една с друга. Притискаме плътно горния край с вилица. Огъваме върха на триъгълника настрани, за да оформим шапка на вещица. Правим същото и с другите триъгълници.

Поставяме шапките на вещиците върху тавата за печене и с лъжица поръсваме с останалата смес от захар и канела. Печем на средната решетка на фурната за около 18-22 минути до златисто кафяв цвят.

 

Съвет: Можем също така да напълним шапките на вещиците със сладко или лешников крем с нуга.

Забележка: Ако искаме по-малки шапки на вещици, първо разрязваме хоризонтално наполовина тестото, а след това го режем на триъгълници.

От остатъците метла за вещици: Поръсваме двата външни по-малки триъгълника със сместа от захар и канела и ги завиваме на руло. Правим няколко разреза с нож от едната страна. След като изстинат, „шпиковаме “с помощта на пръчици Микадо.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Сладки с нуга и целувки

Боровинково руло

Великденска плитка

Торта с меденки

Торта на ивици

Бърз сладкиш с маково семе и заквасена сметана в чаша

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".