• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Боровинкова торта с мътеница

Съставки

Форма за печене с големина 30 cm x 12 cm
Тесто:

  • 300 г брашно
  • 150 г захира захар  кристал
  • 75 г разтопено масло
  • 2 яйца размер M
  • 200 мл мътеница
  • 50 г лимонов сок
  • 150 г боровинки
  • 2 г сол
  • 2 г млян кардамон
  • 9 г бакпулвер
  • кората от един лимон

Покритие:

  • 60 г брашно
  • 30 г  захира захар кристал
  • 30 г масло
  • една малка чашка ром

Заливка:

  • 50 г боровинки
  • 50 г захира захар пудра

 

Приготвяне

Сложете брашното, захарта, солта, бакпулвера, лимоновата кора и кардамона в купа и ги разбъркайте добре.

Към сухите съставки добавете мътеницата и яйцата и разбъркайте до гладкост. Най-накрая добавете разтопеното и охладено масло и разбъркайте всичко, за да се получи гладка маса. Поръсете боровинките с 5 g брашно и с помощта на шпатула ги покрийте със сместа. Намажете формата за печене с масло, поръсете я с брашно и изсипете в нея боровинковото тесто.

Сложете всички продукти за поръска в купа и ги намачкайте с пръсти така, че да се получат неравномерни по големина парченца. Поръсете ги върху боровинковото тесто, след което сложете сладкиша във фурната да се пече на 170 °C 35 - 40 минути или докато тестото престане да полепва по клечката-тестер. Сложете опечения сладкиш върху скара, за да се охлади, поръсете го със захар и го залейте със заливката от намачкани боровинки и пудра захар. Сладкишът има най-добър вкус, когато е леко топъл.

 

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Понички с лимонов пай

от фурната

Торта с меденки

Торта на дупки с кафе и карамел

Торта „Бананов сплит“

Бълбукащи гофрети с Пина Колада

и пържен ананас

Компот от праскови и кардамон

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".