• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Тирмису от лимони и малини

Ingredients

Съставки за около 4-6 порции

За лимоновия крем

  • 100 мл лимонов сок (от ок. 3 лимона)
  • 70 г захира захар фин кристал
  • ½ ч.л. нишесте
  • 1 яйце
  • 70г меко масло

За крема „тирамису“

  • 400 мл бита сметана
  • 320 г маскрапоне
  • 60 г захира захар пудра
  • Настъргана кора от един лимон

За сиропирането с малини

  • 50 млмалинов сироп
  • 150 мл вода
  • 1 малка чашка ром

Освен това

  • 200 г бишкоти
  • 400 г пресни малини
  • Лимонови резенчета за гарниране

Cooking

Приготвяне на лимоновия крем

За лимоновия крем най-напред в малка тенджера разбъркайте с тел всички съставки с изключение на маслото така, че да няма бучки.

След това загрейте сместа, като постоянно я разбърквате, и на среден огън нагрявайте дотогава, докато придобие консистенция на пудинг.

Прекарайте лимоновия крем през сито, оставете го малко да изстине, след което с бъркане добавете към него маслото.

Покрийте лимоновия крем с прозрачно фолио и го оставете да изстине до стайна температура.

Приготвяне на крема „тирамису“

Сложете всички съставки за крема в съд за разбъркване и го бийте дотогава, докато се получи лека кремообразна маса. (Когато масата се втвърди, престанете да разбивате, защото в противен случай може да спадне.)

Приготвяне на тирамисуто с малини и лимон

За малиновия сироп разбъркайте всички съставки и топнете за кратко няколко бишкоти в сместа.

След това сложете бишкотите в стъклени чаши или в голяма тава, като покриете с тях дъното.

Разпределете отгоре малко от крема „тирамису“, както и от лимоновия крем, след което покрийте с малини.

Направете няколко такива пласта и накрая завършете с крем „тирамису“.

Гарнирайте тирамисуто с пресните малини и лимоновите резенчета и го сложете за съхранение в хладилника до поднасянето му.

 

Share or print this recipe

more recipes

Торта на ивици

Великденски мъфини

Великденски заек от бутер тесто

Кифлички с маково семе и извара

Охлювчета с боровинки и извара

Buchteln - Austrian yeast buns

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".