• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Сладкиш с ядки

Ingredients

За тестото:

  • 4 яйца
  • 200 гр. Захира КРИСТАЛНА ЗАХАР
  • 200 гр. брашно
  • ½ пакетче бакпулвер
  • 200 г настъргани лешници
  • Сърцевината на 1 шушулка ванилия
  • 150 мл олио
  • 150 гр. заквасена сметана
  • 75 мл шоколадово-ядков ликьор
  • Малко масло за формата
За крема с прясно сирене:
  • 400 гр. натурално прясно сирене
  • 60 гр. краве масло на стайна температура
  • 400 гр. Захира Пудра Захар
  • кората на  ¼ грейпфрут
  • 3 супени лъжици сок от грейпфрут

За декорацията: грейпфрут, лимон и свежи цветя

Cooking

За тестото разбийте яйцата със захарта в кухненския робот. Смесете брашното с бакпулвера и ядките. Добавете ваниловата сърцевина, олиото, заквасената сметана и шоколадово-ореховия ликьор в сместа.

Намажете тава с краве масло. Изсипете сместа за сладкиша във формата и печете в предварително загрятата фурна на 175 ° C горещ въздух за един час (направете тест с клечка).

За крема с прясно сирене разбийте всички съставки в кухненски робот за няколко минути, докато се образува въздушна маса. Изсипете крема в шприц за украса.

Разполовете сладкиша на две на дължина. Поставете крема на точки върху основата на сладкиша и поставете половинките една върху друга. Също така намажете сладкиша и украсете с пресен грейпфрут и лимонови кръгчета и цветя.

Share or print this recipe

more recipes

Великденски мъфини

Кифлички с маково семе и извара

Шоколадова торта “Поле”

Чийзкейк с бял шоколад

Великденски зайчета

Великденска плитка

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".