• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Чийзкейк с бял шоколад

Ingredients

За 12-16 порции

За блатовете:

275 г пълнозърнести бисквити
100 г кафява захар ДЕМЕРАРА
125 г масло (разтопено)
eдна щипка сол

За пълнежа:

250 г крема сирене
500 г извара
100 г кристална захар ЗАХИРА
сок от 2 лайма
кора от 2 лайма
180 г бял шоколад (фино счукан)
6 - 8 листа желатин
1 пръчка ванилия

За украсата:

2 белтъка (големина L)
50 г бяла кристална захар ЗАХИРА
2 - 3 резена лайм (лимон)

Cooking

Покрий дъното на кръгла тавичка с хартия за печене. Натроши бисквитите с точилка в найлонов плик и смеси кафявата захар, разтопеното масло и солта с бисквитените трохи. Разпредели равномерно бисквитената смес. Остави в хладилника поне за час.

Разбъркай добре крема сиренето с изварата до гладкост. Настържи кората на двай лайма и изстискай сока. Добави го към сместа. Разтопи шоколада и разбъркай със захарта. Добави настърганата ванилия. Приготви желатина според инструкциите на опаковката и добави към сместа. Разстели сместа върху бисквитената основа и остави в хладилник за една нощ.

Преди сервиране: Разбий на сняг белтъците със захарта за глазура. Постави в сладкарски пош и ги разпредели като целувки върху чийзкейка. Върховете могат да се обгорят леко с горелка.

Share or print this recipe

more recipes

Бързи макови коронки

Великденски зайчета

Великденска плитка

Торта на ивици

Шоколадова торта “Поле”

Dumplings filled with Plum-Jam

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".