• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Любовно писмо

Ingredients

  • 220 г масло (студено)
  • 300 г брашно
  • 1 щипка сол
  • 30 г Захира  Захар кристална захар
  • 3 супени лъжици студена вода

Допълнително:

  • около 100 г ягодов мармалад (или друг мармалад по избор) за пълнеж
  • виенска пудра захар за поръсване

Cooking

Нарежете маслото на малки кубчета и омесете с останалите съставки до получаване на тесто. Увийте тестото в кухненско фолио и го оставете в хладилника за поне 30 минути. Загрейте фурната на 160 °C (с вентилатор) и покрийте две тави с хартия за печене. Разточете тестото върху набрашнена повърхност до дебелина около 0,5 см.

Нарежете тестото на квадрати с размери 8 см. В центъра на всеки квадрат поставете по 1,5 чаена лъжичка ягодов мармалад.

Вариант 1 – отворено любовно писмо: Сгънете три от ъглите на квадрата към центъра и леко притиснете към мармалада. От останалото тесто изрежете малки сърца и ги поставете в центъра на сгънатите ъгли, като ги притиснете леко.

Вариант 2 – затворено любовно писмо: Сгънете всички четири ъгъла на квадрата към центъра и леко притиснете към мармалада. От останалото тесто изрежете малки сърца и ги поставете в центъра на сгънатите ъгли, като ги притиснете леко.

Поставете любовните писма в тавите, поръсете ги с пудра захар и ги печете около 20-25 минути, докато леко покафенеят.

Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат.

Преди сервиране поръсете отново с пудра захар.

Share or print this recipe

more recipes

Охлювчета с боровинки и извара

Великденски зайчета

Кифлички с маково семе и извара

Buchteln - Austrian yeast buns

Торта на ивици

Великденска плитка

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".