• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Бърза рецепта за джинджифилови сладки

Ingredients

  • 280 г ръжено брашно
  • 180 г захира кристална захар 
  • 80 г мед
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. джинджифилова подправка
  • 1 яйце за намазване

 

Cooking

Замеси тестото от съставките и го остави да почива една нощ на хладно. Разточи тестото с дебелина 3 см, изрежи форми с формички и намажи с разбит яйчен жълтък. Постави ги върху намазнен и набрашнен лист за печене. Печи в предварително загрята фурна на 170°C за около 10 минути. Тези джинджифилови сладки са готови за консумация веднага.

 

Share or print this recipe

more recipes

Бързи макови коронки

Великденски мъфини

Великденски зайчета

Великденски заек от бутер тесто

Охлювчета с боровинки и извара

Кифлички с маково семе и извара

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".