• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Торта с ябълки и мак

Ingredients

за една форма за хляб

За тестото:

  • 250 мл мляко
  • 250 г смлян мак
  • 400 г ябълки (приблизително 5 броя)
  • 5 яйца
  • 130 г меко краве масло
  • 170 г захира захар пудра
  • 6 супени лъжици грис
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
     
  • Масло и брашно за формата
  • захира захар пудра

Cooking

Слагаме млякото да заври, добавяме мака като постоянно разбъркваме, след което отстраняваме от огъня и оставяме да се накисне за около 30 минути.

Нарязваме ябълките на четвъртинки, отстраняваме сърцевината, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде.

Загряваме предварително фурната на 180 °C с вентилатор. Намазваме форма за хляб и я посипваме с брашно или я застиламе с хартия за печене.

Разделяме яйцата и разбиваме белтъците на твърда пяна. Разбиваме маслото, захарта и жълтъците да станат пухкави. Прибавяме с бъркане  гриса, бакпулвера и настърганите ябълки. Разбъркваме ги с мака и внимателно прибавяме разбитите белтъци.

Изсипваме тестото във формата за печене и за около 55 минути печем (проверяваме с дървена шпатула). Поръсваме охладеният сладкиш със захар.

 

Забележка: Тази торта е много сочна и има чудесен вкус и на следващия ден.

Share or print this recipe

more recipes

Dumplings filled with Plum-Jam

Великденски мъфини

Охлювчета с боровинки и извара

Великденски зайчета

Торта на ивици

Шоколадова торта “Поле”

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".