• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Шоколадова звездна коледна елха

Ingredients

  • 250 г черен шоколад
    6 яйца
    250 г масло
    250 г кафява захар Захира
    150 г пшенично брашно гладко
    2 белтъка
    250 г пудра захар

 

Cooking

Разтопете шоколада на водна баня.

Разделете жълтъците от белтъците.

Разбийте белтъците до твърд сняг. Смесете заедно мекото масло, кафявата захар и жълтъците до кремообразно състояние. Разбъркайте течен топъл шоколад в сместа масло-захар-яйчен жълтък. Добавете брашното към разбития белтък.

Загрейте фурната до 180 ° отгоре и отдолу. Разпределете сместа върху тава, застлана с хартия за печене, и печете около 20 минути. Направете тест с клечка. Оставете сместа да се охлади, изрежете звездите, подредете ги една до друга, украсете ги с глазура, а на върховете сложете перли. Оставете глазурата да изсъхне и подредете една върху друга.

СЪВЕТ: Останалата част от тестото може да се използва за сладкиши.

Share or print this recipe

more recipes

Шоколадова торта “Поле”

Охлювчета с боровинки и извара

Чийзкейк с бял шоколад

Великденски заек от бутер тесто

Великденски мъфини

Бързи макови коронки

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".