• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Крапферл с нуга и ядки

Ingredients

За приблизително 45 броя:

250 г брашно
50 г смлени бадеми
80 г бяла кристална захар ЗАХИРА
2 жълтъка
220 г студено масло
30 г какао

За овалване:

2 с. л. конфитюр от кайсии
малко вода или ром
захарни перлички

За пълнежа: нуга крем с лешници

Cooking

Загрей фурната на 170°. Омеси всички съставки с k-перката на машината за тесто. Като алтернатива можеш да смесиш брашното с бадемите, да поставиш върху работния плот и да направиш кладенче в средата. Добави захарта и жълтъците. Нарежи маслото на малки кубчета и разпредели в кухината. Омеси бързо с ръце до гладко тесто, оформи го на топка, увий го в домакинско фолио и го остави да почива в хладилника за 2 часа.

Отдели малки парченца от тестото (около 15 г) и ги направи на топчета. Наръси брашното върху работната повърхност, оваляй топчетата в него и им направи вдлъбнатини с чукало или готварска лъжица. Нареди сладките върху тавата за печене. Печи около 10 мин. след което извади от фурната и отново леко натисни вдлъбнатините, защото са се изравнили от печенето.

Постави захарните перлички в купа, добави две супени лъжици кайсиево сладко с малко вода или ром и разбъркай. Нанеси сместа с четка върху сладките, оваляй ги в захарните перлички и ги върни обратно в тавата. Изсипи лешниковия нуга крем в торбичка за фризер, отрежи върха и шприцовай във вдлъбнатините. Остави леко да изсъхне. Съхранявай в плътно затворен буркан.

Съвет: Останалият белтък може да се използва за целувки.

Share or print this recipe

more recipes

Dumplings filled with Plum-Jam

Охлювчета с боровинки и извара

Кифлички с маково семе и извара

Чийзкейк с бял шоколад

Великденски зайчета

Шоколадова торта “Поле”

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".