• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

БИСКВИТКИ С МАКОВО СЕМЕ И ЖЕЛЕ ОТ ГРЕЙПФРУТ

Ingredients

35 броя

За тестото

  • 200 г меко краве масло
  • 70 г захира захар пудра
  • 200 г бяло брашно
  • 30 г царевично нишесте
  • 40 г макови семена
  • 1 яйце (M)
  • 1 г канела
  • 1 г индийско орехче
  • 1 г сол
  • Кората на 1 лимон

За желе от грейпфрут:

  • 250 г сок от розов грейпфрут
  • 125 г захира захар желираща 2:1
  •  1 г лимонена киселина

За украса:

  • 10 г сушени малини

Cooking

Изсипваме 200 мл гореща вода в купа, и оставяме да престои две-три минути. След това изливаме водата и подсушаваме купата. В тази купа слагаме кравето масло, захарта, подправките, солта и кората на един лимон, добавяме яйцето, и разбъркваме всичко до гладка консистенция. Не е необходимо сместа да се разбива прекалено много.

Внимателно я разбъркваме с брашно, царевично нишесте и маково семе. Веднага след като объркахме сместа, я пълним в торбичка за шприцоване  със звездообразен накрайник и правим малки розички върху покритата с хартия за печене тава, като оставяме малко разстояние между тях. Потапяме дървена лъжица с обърнатия й край нагоре в брашно и правим малка дупка във всяка розичка.

Печем ги в предварително загрята фурна на 170 °C около 12-15 минути до леко златист цвят. Изваждаме тавата от фурната и я оставяме да изстине.

За да приготвим желето, в една тенджерка смесваме сока от грейпфрут и желиращата захар и ги оставяме да заврят като постоянно бъркаме. Варим ги около 2 минути, след което добавяме лимонената киселина. Разбъркваме ги и  изсипваме сместа в чаша. След като изстине, разнасяме желето върху изпечените розички с лъжица или с торбичка за шприцоване с декоративен накрайник, и украсяваме с малините.

Share or print this recipe

more recipes

Великденска плитка

Dumplings filled with Plum-Jam

Buchteln - Austrian yeast buns

Чийзкейк с бял шоколад

Великденски заек от бутер тесто

Охлювчета с боровинки и извара

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".