• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Шоколадово-кокосово руло

Ingredients

2 рула / около 40 резена

Бисквитено тесто

  • 400 г маслени бисквити
  • 20 г холандско какао за печене, неподсладено
  • 100 г захира захар пудра
  • 120 мл мляко

Кокосов крем

  • 200 мл мляко
  • 80 г краве масло
  • 80 г захира захар фин кристал
  • 50 г мек грис
  • 150 г настърган кокос
  • прозрачно фолио за увиване

Cooking

За кокосовия пълнеж загряваме млякото в тенджерка, добавяме кравето масло и захарта и ги варим за кратко. Постоянно бъркайки добавяме мекия грис, докато сместа се сгъсти като пудинг. Това става много бързо, затова да не забравяме да бъркаме. Щом сместа се сгъсти, изключваме котлона или отстраняваме сместа от горещия котлон. Накрая разбърквайки добавяме  настъргания кокос.

Натрошаваме на ситно маслените бисквити за приготвянето на шоколадовата глазура - това може да направим или с кухненския робот, или с торбичка за замразяване и точилка – само трябва силно да ги притискаме.

Поставяме натрошените маслени бисквити, какаото за печене и захарта в купа и добавяме млякото малко по малко. Продължаваме да бъркаме, дори с ръцете ни - сместа трябва да е лесна за месене и да не е нито прекалено суха, нито прекалено влажна. След като получим добра консистенция за месене, оформяме сместа на топка и я поставяме върху голямо парче фолио. Поставяме второ парче фолио отгоре и с точилка разточваме на голям правоъгълник. Дебелината на пласта трябва да е около 5 мм. Отстраняваме горния слой фолио.

Разпределяме кокосовата плънка отгоре с лъжица. Започваме от дългата страна и навиваме плътно с долното фолио във формата на руло. Охлаждаме рулото поне 60 минути - най-добре е за една нощ.

След като се охлади, отрязваме резени с остър нож и веднага сервираме.

Авторско право: Mei liabste Speis

Share or print this recipe

more recipes

Великденска плитка

Великденски мъфини

Великденски заек от бутер тесто

Охлювчета с боровинки и извара

Бързи макови коронки

Buchteln - Austrian yeast buns

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".