• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Ябълково-бадемова торта

Ingredients

Съставки за форма за торта (Ø 26 cm)

  • 300 г брашно
  • 50 г настъргани бадеми
  • 160 г захира кафява захар
  • ½ чаена лъжичка канела
  • 1 яйце
  • 220 г масло
  • 30 г натрошени бадеми
  • 400 г ябълки (обелени, нарязани)
  • 2-3 захира кафява захар
  • ½ чаена лъжичка канела
  • захира захар пудра

Cooking

Обелете ябълките, премахнете сърцевината и я нарежете на резени. Сложете ги в купа заедно с канелата и захарта и разбъркайте съставките с ръце.

За тестото- сложете брашното, бадемите, кафявата захар, канелата, яйцето и нарязаното студено масло в купа и ги разбъркайте с кухненска робот или ръчен миксер. В началото, когато съставките започнат да се смесват, отделете около ⅓ от сместа с лъжица и я задръжте за трохите. Довършете омесването на тестото, докато стане гладко, завийте го в станиол и го оставете да почива поне 1 час. За трохите, разбъркайте тестото с натрошените бадеми.

Загрейте фурната на 170 °C с горещ въздух.

Разточете тестото на леко набрашнена работна повърхност (приблизително 3-4 см по-голяма от формата). Поставете тестото във формата, натиснете го докато достигне височина от 3 см. Отрежете ръба право с нож. Поставете ябълките върху тестото и ги покрийте с трохи.

Печете тортата 50-55 минути. Оставете я да изстине напълно, извадете я от формата и я поръсете с пудра захар.

Share or print this recipe

more recipes

Dumplings filled with Plum-Jam

Чийзкейк с бял шоколад

Buchteln - Austrian yeast buns

Великденски заек от бутер тесто

Великденски мъфини

Великденска плитка

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".