• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Конфитюр от ягоди

Ingredients

  • 1 кг ягоди
  • 1 кг желираща захар Захира 1:1
  • 2 с.л. лимонов сок

Cooking

Измий плодовете, отцеди ги добре, отстрани дръжките и разбий с миксера.  Разбъркай добре с лимоновия сок и желиращата захар и остави да почине на хладно място. Кипни сместа докато бъркаш и вари 4 минути. Докато конфитюрът е още горещ, го изсипи в предварително подготвени стъклени буркани и затвори добре.

Съвети:

За подсилване аромата на ягодите можеш преди да затвориш конфитюра да разбъркаш в него един шот малинов ликьор.

Ягодовото сладко е основа за бърз ягодов сос: Смеси ½ чаша ягодов конфитюр с 2 супени лъжици сметана и 1 супена лъжица коняк - в идеалния случай с ръчен миксер – и можеш да добавиш като комплимент към десерти със сладолед или топли сладкиши.

Share or print this recipe

more recipes

Raspberry and white chocolate jam

Lavender dream - peachjam with lavender flowers

Apricot Dumplings with breadcrumbs

Elderflower and orange jelly

Kiwi, strawberry, raspberry and mint jam

Refreshing rhubarb and lemon jam

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".