• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Маслени бисквитки

Ingredients

За тестото:

450 г брашно
300 г масло (студено)
150 г кристална захар ЗАХИРА
1 пакетче ванилия
1 щипка сол
1 жълтък

За украсата:

пудра захар ЗАХИРА
вода
хранителни бои

Cooking

Бързо омеси тесто от пшеничното брашно, маслото, захарта, ванилията, солта и жълтъка. Остави готовото тесто на студено за около два часа. Загрей предварително фурната до 170º.
Разточи тестото върху набрашнена работна повърхност. Изрежи бисквитки с форма, каквато ти харесва. Постави ги върху тава, застлана с хартия за печене, и печи за около 12 минути. Забъркай глазура от пудра захар с малко вода и оцвети с хранителна боя по желание. Изсипи в малък пош и украси бисквитките.

Срок на годност (при съхранение в добре затворена кутия): прибл. 4-5 седмици.

Вариант: Полей бисквитките с шоколадова глазура и поръси с ядки.

Share or print this recipe

more recipes

Шоколадова торта “Поле”

Dumplings filled with Plum-Jam

Бързи макови коронки

Великденска плитка

Buchteln - Austrian yeast buns

Чийзкейк с бял шоколад

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".