• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Тарт с маракуя и бял шоколад

Ingredients

За тарта (диаметър 31 см)

  • 240 г бадемово брашно
  • 190 г кокосови стърготини
  • 108 г кокосово масло
  • 100 гр. Sugars of the World - Brown Cane Sugar
  • 1 щипка сол
  • 2 супени лъжици студена вода
  • За пълнежа
  • 700 мл кокосово мляко
  • 200 г бял шоколад
  • 1 щипка ванилия на прах
  • 2-3 чaeни лъжички агар-агар

За украсата:

  • Маракуя
  • Ядливи цветя
  • Кокосови парченца

Cooking

Смесете бадемовото брашно, кокосовите стърготини и солта с кухненския робот. Постепенно добавете захарта, кокосовото масло и студената вода, оставете машината да работи, докато се образува тесто.
Разпределете тестото във формата за тарта – възможно най-равномерно, оставете го в хладилника. Междувременно пригответе пълнежа:
Смесете кокосовото мляко, шоколада и ванилията. Оставете сместа да заври на слаб до умерен огън, като бъркате непрекъснато. Поръсете с агар-агар и продължете да варите, като разбърквате, за 2 минути.
Изсипете сместа в охладена тарт кора. Оставете в хладилник да стегне за поне 3 часа.
Декорирайте щедро с маракуя, ядливи цветя и кокосови стърготини. Сервирайте.

Share or print this recipe

more recipes

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".