• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Екзотична лятна сангрия

Ingredients

  • • ½ ананас
  • • 4 супени лъжици Кафява тръстикова захар
  • • 500 мл. минерална вода
  • • 1 литър розе или бяло вино
  • • 1,5 литра розе просеко
  • • 100 мл. бял ром
  • • Сок от един био-лимон
  • • 1 портокал
  • • 2 лимона
  • • 2 кивита
  • • няколко клонки френско грозде
  • • Кубчета лед

Cooking

Обелете половината ананас и го нарежете на едро. Изсипете в гарафа или чаша за боле с нерафинирана захар. Добавете останалите плодове, виното, розе просеко и лимоновия сок и оставете да се охлади. Преди сервиране допълнете обилно с кубчета лед и долейте минерална вода и сервирайте ледено студено.

Съвет: Ако желаете, можете да пасирате парчетата ананас със захарта и да ги смесите с виното и просекото.

Екзотичната лятна сангрия може да се сервира и в издълбан ананас. Проверете обаче дали ананасът е "плътен" и евентуално го поставете върху поднос.

Share or print this recipe

more recipes

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".