• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Сладко-солен тофи "фрикшейк"

Ingredients

  • • 20 гр. кокосово масло
  • • 100 гр. нуга, твърда маса
  • • 60 гр. малки брецели
  • • 4 карамелени блокчета
  • • 250 гр. сметана
  • • 40 гр. краве масло
  • • 1 ч. л. сол
  • • 150 гр. Кафява тръстикова захар
  • • 600 мл. прясно мляко
  • • 1 шушулка ванилия

Cooking

Сложете чаши във фризера за около 10 минути. Разтопете нугата с кокосовото масло на водна баня. Загрейте захарта със 150 мл. сметана, добавете кравето масло и разбъркайте до гладкост.

Разделете шушулката ванилия по дължина и изстържете вътрешността. Сварете млякото с шушулката ванилия и вътрешността. Извадете шушулката ванилия и разбъркайте 2/3 от карамеления крем и останалата нуга. Оставете да изстине и разбъркайте с 10 кубчета лед.

Потопете горния ръб на чашите и оставете нугата да се сгъсти за кратко върху чашата и залепете малките брецели към ръба на чашата с нуга.

Разбийте останалата сметана до твърдост. Разпределете шейка в чашите. Отгоре сложете крема и поръсете с останалия карамелен крем. Поставете карамелените пръчици и сервирайте веднага.

Video

Share or print this recipe

more recipes

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".