Щастието може да се пече

С изследването „Доклад за печивата“ се фокусираме върху “сладките страни на България по Коледа и показваме по забавен начин защо сладкишите, дори и в светлината на модерния напоследък уклон към свръх-здравословен живот, си остават дълбоко вкоренени в коледната традиция.

96% от българките редовно приготвят печива, а 46% изобщо не могат да си представят коледната вечеря без сладки.

Най-сладкото проучване за годината потвърди онова, което винаги сме знаели. Дните преди Коледа те правят щастлив – и не на последно място заради традиционните вкусотии. Подаръците, семейните посещения и коледната украса са прекрасно нещо, но без сладкиши все пак не би била истинска Коледа.

Но печивата са много популярни не само по Коледа. “Доклад за печивата” ясно показва: приготвянето на печива определено е на мода. От нашите фурни излизат повече от 50 милиона сладкиши и 20 милиона торти годишно. Сладкишите, според настоящото изследване, субективно повишават дори качеството на живот.

Как пече България?

Най-сладкото проучване за годината беше проведено през юли и август 2019 г.

Основна информация:

Метод: CAWI (компютърно подпомагани уеб интервюта)

Целева група: лица между 15 и 69 години

Квота: пол, възраст, държава или район

Размер на извадката: 794 напълно завършени валидни интервюта

Статистическа грешка: макс. +/- 3.1%

Продължителност: 15 минути

Интересни факти

В проучването няма да намериш подробности за навиците на пазаруване или консумация. Интересуваме се какво е наистина важно, например фактът, че България обича да пече! Произходът и регионалността на съставките е от съществено значение за анкетираните. На тези и други въпроси се отговаря в проучването "Доклад за печивата":

Кои са тенденциите в печивата в България?

Колко важна за българите е тортата за рождения ден?

И наистина ли стафидите са ни важни?

Идеи за рецепти и други

Независимо дали си начинаещ или майстор на печивата, на нашия сайт можеш да намериш подходящи и разнобразни рецепти.