• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Кайсиев конфитюр с лешници

Съставки

  • 1 кг кайсии
  • 1 кг желираща захар Захира 1:1
  • 200 г шоколад с лешници
  • 1 шот (40 мл) ром

Приготвяне

Сложи почистените от ядките кайсии в тенджера заедно с желиращата захар и остави да пуснат сок за няколко минути. Пюрирай кайсиите и ги прекарай през сито или гевгир. Разбърквай сместа до кипене и я остави да ври за 4 минути (пробвай дали е желирана). Добави шоколада и рома. Когато шоколадът се разтопи, веднага изсипи сладкото в предварително подготвени стъклени буркани и ги затвори добре.

Съвет: Добави печените и ситно нарязани лешници в края на приготвянето и разбъркай.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Сладко от ягоди и джин

Конфитюр Pina Colada

Конфитюр от праскови и малини

Чътни от кайсии

Малиново сладко с мащерка

Сладко от малини и бадеми с Амарето

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".