• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта Реклама
  • Контакт

Австрийски сладки крапферл с карамел и ядки

Съставки

За прибл. 45 броя:

250 г брашно
50 г смлени бадеми
80 г кристална захар ЗАХИРА
2 жълтъка
220 г студено масло
30 г какао

За овалване:

малко яйчен белтък
настъргани 50 г бадеми
1 с. л. Виенска захар за глазура
малко канела

За пълнежа:

Карамел (Dulce de Lece) или фъстъчено масло

Приготвяне

Омеси всички съставки с k-перката на машината за тесто. Като алтернатива можеш да смесиш брашното с бадемите, да поставиш върху работния плот и да направиш кладенче в средата. Добави захарта и жълтъците. Нарежи маслото на малки кубчета и разпредели в кухината. Омеси бързо с ръце до гладко тесто, оформи го на топка, увий го в домакинско фолио и го остави да почива в хладилника за 2 часа.

Отдели малки парченца от тестото (около 15 г) и ги направи на топчета. Наръси брашното върху работната повърхност, оваляй топчетата в него и им направи вдлъбнатини с чукало или готварска лъжица. Нареди сладките върху тавата за печене.

Загрей фурната на 170 °. Запечи бадемите на тиган до златисто кафяво, отстрани от котлона, добави канелата и захарта и разбъркай.

Намажи сладките с белтък с четка, оваляй в бадемово-канелената смес и ги върни обратно в тавата.

Печи за около 10 минути. Извади от фурната и натисни отново леко вдлъбнатините, те трябва да са намалели при печенето.

Остави сладките да изстинат. Сложи карамелено или фъстъчено масло в торбичка за фризер, отрежи горната част и изстискай в дупките. Остави леко да изсъхне. Съхранявай в плътно затворен буркан.

Съвет: Оставащият белтък може да се използва за целувки.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Лимонени шотландски маслени бисквити

Кифлички с маково семе и ванилия

Австрийски сладки крапферл с карамел и ядки

Ябълково-канелени бисквити

Шоколадова звездна коледна елха

Коледни човечета

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".