• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Сладкиш с печени ябълки и пудра захар Захира

Ingredients

ПРОДУКТИ ЗА ЯБЪЛКИТЕ

  • 9 средно големи ябълки
  • 150 гр смлени лешници
  • 2 ч.л. канела
  • 60 мл кленов сироп
  • 50 гр масло

ЗА ТЕСТОТО

  • 100 гр пудра захар Захира
  • 4 яйца
  • 200 гр типово брашно
  • 200 гр смлени лешници
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 2 гр сол
  • пудра захар Захира за поръсване

Cooking

Смлените лешници подправете с канела, разбъркайте добре и към тях добавете кленовия сироп. Разбъркайте хубаво и получената плънка поставете в страни. От всяка измита ябълка отрежете капака, така че да запазите дръжката върху него , издълбайте с лъжичка сърцевината като стените на ябълката да не остават по тънки от 4-5 мм. Напълнете с плънката сложете парченце масло отгоре и затворете с капачето. Постъпете така с всички ябълки и цялото количество плънка и предвиденото за това масло. Ябълките подредете в тавичка и печете в предварително загрята на 200 гр фурна за около 15 мин. Извадете и оставете леко да се охладят. През това време пригответе сместа за сладкиша като разбиете в купа с помощта на миксер размекнатото масло и към него на порции прибавяте пудрата захар Захира.

След като се получи пухкав крем, разбийте яйцата едно по едно докато изцяло се усвоят. Добавете бакпулвера и солта и продължете да разбивате докато се усвоят изцяло. След това прибавете брашното на порции като разбърквате на ръка с помощта на шпатула до пълното му усвояване. Направете същото и със смлените ядки, сместа разпределете в тавичка или правоъгълна форма за печене с подвижно дъно покрита с хартия. Разпределете сместа равномерно и отгоре поставете ябълките на равно разстояние една от друга. Притиснете леко и печете на 180 гр до суха клечка.

Video

Share or print this recipe

more recipes

Охлювчета с боровинки и извара

Dumplings filled with Plum-Jam

Buchteln - Austrian yeast buns

Великденски зайчета

Великденски заек от бутер тесто

Шоколадова торта “Поле”

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".