• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Сладки с късметчета

Ingredients

  • 90 г яйчен белтък (белтък от 3 яйца)
  • 60 г захира захар пудра
  • 40 г разтопено масло
  • 1 с.л. бита сметана
  • 60 г брашно
  • 30 късметчета с пожелания

 

Cooking

Свалете късметчетата, отпечатайте ги и ги сгънете. Загрейте предварително фурната отгоре и отдолу на 180°C. Начертайте върху хартия за печене кръгчета с диаметър около 8 – 9 cm. Разстелете я върху тавата с очертаното надолу.

Разбийте белтъците на сняг. Прибавете пудрата захар, маслото и битата сметана и разбъркайте. Пресейте брашното и го добавете в купата. Разбъркайте всички съставки, за да се превърнат в хомогенно тесто.

Разпределете върху предварително начертаните кръгове по 1,5 ч.л. от тестото. Печете в продължение на около 5 минути. Когато краищата на кръгчето се оцветят в кафяво, то е опечено и трябва да се извади от фурната. С кухненската шпатула внимателно отделете кръгчетата едно по едно от хартията за печене, поставете в средата им късметче и веднага притиснете краищата им така, че да залепнат.

Получените по този начин полукръгчета нареждайте на ръба на купичка така, че двата им края да увиснат надолу. Внимавайте при това сладките с късметчета да добият формата, която искате. Подръжте ги за кратко в тази форма, докато се охладят.  След това, за да изстинат напълно, ги сложете върху решетка за отцеждане.

Съвет: Печете сладките на етапи, за да не изстинат още при обработката и да се счупят.

Share or print this recipe

more recipes

Buchteln - Austrian yeast buns

Dumplings filled with Plum-Jam

Бързи макови коронки

Чийзкейк с бял шоколад

Шоколадова торта “Поле”

Великденски мъфини

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".