• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Манго чътни

Ingredients

  • • 2 узрели манго
  • • 150 гр. кафява нерафинирана захар
  • • 1 глава бял сладък лук
  • • 40 мл. малинов балсамов оцет
  • • 100 мл. сухо, леко бяло вино
  • • (напр. Совиньон блан)
  • • 1 люта чили чушка
  • • 6 броя захаросан джинджифил
  • • 1 шушулка ванилия
  • • 6 шушулки зелен кардамон
  • • По 1 чаена лъжичка канела и бахар

Cooking

Нарежете мангото наполовина, отстранете семката, обелете го и нарежете на малки кубчета.

В тиган с тефлоново покритие разтопете нерафинираната захар и в нея карамелизирайте ситно нарязания лук. Деглазирайте с оцет и вино. Разбъркайте нарязаното на кубчета манго, нарязаното наполовина, с отстранени семки и тънко нарязана люта чили чушка, нарязания джинджифил, нарязаната наполовина шушулка ванилия и изстърганата сърцевина, натрошените семена от кардамон и подправките.

Варете на среден огън, докато мангото омекне. Разбърквайки от време на време. След това пасирайте с ръчния пасатор, така че да останат още парченца манго. Оставете да къкри на слаб огън за 5-10 минути, като разбърквате, докато чътнито добие леко гъста консистенция.

Извадете шушулката ванилия и изсипете чътнито в стерилни, още топли чаши. За по-дълъг срок на годност, пастьоризирайте в гореща до 75 °C фурна за 25 минути. Съхранявайте на хладно място и консумирайте скоро.

Share or print this recipe

more recipes

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".