• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Шоколадови кубчета с боровинки

Ingredients

За прибл. 80 броя:

600 г брашно
1 пакетче бакпулвер
250 г масло
250 г захар фин кристал ЗАХИРА
3 яйца
5 лъжици бита сметана
½ чаена лъжичка Lebkuchengewürz (комбинирана подправка с анасон, канела, индийско орехче и пр.)
1 чаена лъжичка канела

За пълнежа:

прибл. 350 г сладко от боровинки (или френско грозде)

За тункване:

1-2 чаши какаова глазура
по избор: боровинка на прах

Cooking

Омеси всички съставки с к-перката на машината за тесто. Като алтернатива можеш да смесиш брашното с бакпулвера, да поставиш върху работния плот и да направиш кладенче в средата. Нарежи маслото на малки кубчета и разпредели около ръба на кладенчето. Омеси с ръце. Разкъсай тестото на малки парчета върху работната повърхност (това улеснява обработката на тестото), добави яйца, захар, бита сметана, подправка от джинджифил и канела и омеси в тесто. Загрей фурната до 200 ° отгоре и отдолу.

Раздели тестото наполовина. Разточи едната половина върху набрашнена работна повърхност и постави върху тава, покрита с хартия за печене. Намажи със сладко. Разточи втората половина от тестото и я постави отгоре. Печи около 25 минути. Остави да изстине.

Нарежи на малки кубчета с нож за хляб. Разтопи какаовата глазура, потопи всяко кубче наполовина и ги постави върху хартия за печене. Остави леко да изсъхне и по желание украси с боровинка на прах.

Остави да изсъхне и съхранявай в плътно затворен буркан.

Share or print this recipe

more recipes

Шоколадова торта “Поле”

Buchteln - Austrian yeast buns

Кифлички с маково семе и извара

Великденски заек от бутер тесто

Охлювчета с боровинки и извара

Бързи макови коронки

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".