Когато създаваш моменти!langs

Великденски хрупкави донати

Необходими продукти
250 g фино брашно 
щипка сол
20 g масло
20 g пудра захар
2 жълтъка
4 супени лъжици бяло вино
3 – 4 супени лъжици сметана
брашно за поръсване при разточването 
мазнина за пържене, захар за глазура, ванилова захар
Начин на приготвяне
Замесете заедно брашното, солта, маслото, пудрата захар, жълтъците с виното и сметаната. Покрийте тестото и го оставете на масата за поне час и половина, след което го разточете фино на масата. Изрежете донатите и използвайте вилица, за да направите малки дупчици. Изпържете ги в тиган с гореща мазнина и от двете страни до златисто, след което веднага ги покрийте със смес от захар за глазура и ванилова захар.
Най-вкусни са прясно приготвени.

И не забравяйте: „Със захар Захира създаваш моменти!“ 

Продуктите на Захира



Начало . Продукти . Рецепти . Медия . Новини . Контакти

thegroup