Когато създаваш моменти!langs

Великденско агънце

Необходими продукти
100 гр пудра захар Захира,
80 гр масло,
180 гр средно фино брашно,
1 чаена лъжица сода,
2 яйца,
ванилова захар,
настъргана кора от лимон,
стафиди за декорация, захар за глазура.
Дадените количества са за малка и средна тава.
Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците и разбийте жълтъците със захарта и маслото за около поне 15 минути. След това прибавете средно финото брашно, смесено със содата, ваниловата захар, лимовата кора и накрая разбитите на сняг белтъци. Поставете така приготвеното тесто в добре намазнена тава. Печете в предварително загрята фурна за около 45 мин, като започнете на 200˚C, а след 15 мин намалите на 180˚C. След това поставете агнето в тавата за печене докато тестото започне леко да се отделя от стените й. Обърнете го.
Използвайте две стафиди, за да оформите очи и една за нос.
Напръскайте добре със захар за глазура.

И не забравяйте: „Със захар Захира създаваш моменти!“ 

Продуктите на Захира



Начало . Продукти . Рецепти . Медия . Новини . Контакти

thegroup